Image module

Veilig het Westfries Museum in

onze richtlijnen

U bent van harte welkom in ons museum. Onze deuren zijn geopend van dinsdag t/m zondag van 12.30 tot 17.00 uur (maandag gesloten). Samen maken én houden we het veilig.

 

  • Het Westfries Museum werkt met tijdsloten (vaststaande start- en eindtijden). Kom op tijd of maximaal 10 minuten voor starttijd – dus niet eerder – om wachtrijen bij de balie te voorkomen. Reserveren is verplicht. Reserveer hier uw kaarten.
  • Ga niet van huis met gezondheidsklachten. U bent welkom als u en uw eventuele huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn. Klachten op de dag van het bezoek? Blijf dan thuis. Het museum kan de bedragen niet terugstorten, maar betaalde tickets zijn wel overdraagbaar aan anderen. (Dit geldt ook bij een verkeerd gemaakte online reservering).Meer weten over welke gezondheidsklachten dat zijn?  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vragen-antwoorden.
  • Het Westfries Museum geeft u het dringende advies om tijdens uw bezoek een mondkapje te dragen. Dit ter bescherming van uzelf, de andere museumbezoekers en de museummedewerkers.

  • Vermijd het openbaar vervoer waar dat kan, kom zo veel mogelijk met eigen vervoer.

  • Onze VR-ruimte is gesloten, omdat we hier de veiligheid van u en onze medewerkers niet volledig kunnen waarborgen. De VR-tour Batavia 1627 kunt u voorlopig dus helaas niet boeken.
  • Onze museumwinkel en het café zijn geopend, maar u kunt hier alleen contactloos betalen (pin of mobiel).
  • Maak gebruik van de aangegeven routes in het museum en verlaat het museum via de aangegeven uitgang die leidt door onze museumtuin.
  • In onze ruimtes hebben wij de losse informatiekaarten voorlopig weggehaald. De audiotour is daarvoor beschikbaar per podcatcher of in de browser van uw eigen telefoon (klik hier).
  • Maak gebruik van onze kluisjes voor jassen en tassen: afmetingen kluisjes 32 cm, breedte 22 cm en diepte 48 cm.

Uw veiligheid en die van onze vrijwilligers en medewerkers staan centraal. Zo kunt zich weer veilig laten inspireren in ons museum. U krijgt daarvoor alle ruimte: in het Westfries Museum zijn door deze maatregelen nooit meer dan 48 bezoekers tegelijk aanwezig. We gaan daarbij uit van een bezoek van 1,5 uur per bezoeker en hopen dat u daar rekening mee houdt. Zo wordt het bezoeken van het Westfries Museum (opnieuw) een bijzondere ervaring: u bent van harte welkom! Meer lezen over hoe wij de veiligheid waarborgen? Lees ons uitgebreide protocol.

(Het museum is verplicht uw contactgegevens te bewaren vanwege eventueel contactonderzoek, zie hiervoor de aangepaste bezoekersvoorwaarden.)

Image module