Het Westfries Museum zet zich al jaren in om passende hoog kwalitatieve educatieve programma’s aan te bieden. Per jaar ontvangen gemiddeld 6000 leerlingen en daarnaast nog vele volwassenen die allen gebruik maken van deze programma’s. Door een aantal nieuwe ontwikkelingen in het museum zijn wij per direct op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor ons Educatie team.

Wat ga je doen?

Ontvangen en begeleiden van (school)groepen uit het Primair Onderwijs en/of het Voortgezet onderwijs in het museum, ons educatieve leslokaal (de Werkplaat van de Gouden Eeuw) en op het VOC schip de Halve Maen.

Welke vaardigheden moet je hebben?

  • Je bent gewend om met kinderen en leerlingen om te gaan en weet hun actief te betrekken bij diverse werkmethodes
  • Je kunt goed communiceren op het niveau van de kinderen/tieners
  • Bij voorkeur heb je ervaring (gehad) als leerkracht in het onderwijs of volg je een opleiding aan een pedagogische of didactische opleiding of je hebt deze net afgerond

Functieomvang

Je bent regelmatig beschikbaar om een schoolgroep te begeleiden. Per groep ben je ongeveer 1,5 á 2 uur bezig. Naast de groepsbegeleiding zal je enige tijd moeten vrij maken om je voor te bereiden op (nieuwe) educatieve programma’s. Inzetbaarheid gaat in overleg.

Wat verwachten wij van je?

Je kunt zowel zelfstandig als samen met een tweede begeleider werken. Je staat open voor feedback en bent bereid jezelf te ontwikkelen via een cursus of workshop.

Wat mag je van ons verwachten?

Wij bieden een cursus aan in het begeleiden van onze groepen. We hebben regelmatig een evaluatie moment over het werk. Een leuk en open team waarbinnen je kan verder ontplooien als educatief medewerker.

Planning

We gaan de komende weken de sollicitatie gesprekken voeren met de sollicitanten. Gedurende de zomer gaan we een aantal momenten plannen voor de training van de nieuwe medewerkers en jullie wegwijs maken binnen het educatieve aanbod van ons museum.
In september starten wij dan met lesgeven op de drie locaties. Ook na september blijven we jullie natuurlijk begeleiden.

Informatie

Lijkt het je wat om lid te worden van ons ‘E-Team’ en je in te zetten als educatieve vrijwilliger in het Westfries Museum? Neem dan contact op met onze educator Eugene Bakker. Je kunt je sollicitatiebrief en CV sturen naar educatie@wfm.nl