trouwen

vier je mooiste dag in sfeer

Vanwege het coronavirus is het vanaf 13 maart 2020 tot nader order helaas niet mogelijk om een (huwelijks)bijeenkomst in het Westfries Museum te houden. Wij zullen u via deze pagina op de hoogte houden van de actuele ontwikkelingen of u kunt contact met ons opnemen. Onderstaande oude informatie is ter referentie, hieraan kunt u geen rechten ontlenen.

De mooiste dag van je leven verdient een bijzondere locatie. Ons monumentale gebouw uit 1632 met zijn karakteristieke uitstraling is een unieke plek om te trouwen.

ceremonie
Het jawoord geven jullie elkaar in de 17de-eeuwse schutterijzaal, te midden van enkele pronkstukken uit onze collectie, de levensgrote Nachtwachten van Jan Albertsz Rotius. Rijk versierd met bloemen is deze zaal een prachtige trouwlocatie. Hebben jullie specifieke wensen? Wij denken graag met jullie mee om jullie droomdag te creëren.

receptie, rondleiding, diner
Op jullie huwelijk moet natuurlijk getoost worden. Daarom is er na de ceremonie gelegenheid voor een receptie in de tuinzaal. Dit is een sfeervolle en gezellige ruimte gelegen aan de binnentuin van het museum. Jullie gasten kunnen ook een rondleiding door het museum krijgen. Bestaat jullie gastenlijst uit niet meer dan 36 personen? Overweeg dan een romantisch diner in de schutterijzaal.

bruidsreportage
Willen jullie originele foto’s om voor altijd te bewaren? Ook als je op een andere locatie trouwt, kunnen jullie in het Westfries Museum (tijdens openingsuren) een bruidsreportage laten maken. De kosten voor een reportage in het Westfries Museum zijn € 75. De fotograaf en toegang tot het museum voor het bruidspaar en de bruidskinderen zijn bij de prijs inbegrepen.

reserveren

De melding en registratie van het huwelijk regelen jullie met de gemeente Hoorn (0229 252200).
Voor informatie over trouwen in het Westfries Museum kunnen jullie contact opnemen met Corine Jong en Deetje Kaleveld.
Telefoon: 0229 280028; e-mail: info@wfm.nl

 

 

prijzen huwelijksceremonie schutterijzaal
In de schutterijzaal is plaats voor maximaal 50 personen.

maandag t/m donderdag
van 09.00 tot 17.00 uur € 289
vrijdag
van 09.00 tot 17.00 uur € 310
zaterdag en zondag
van 10.00 tot 17.00 uur € 582

De laatste mogelijkheid voor een ceremonie is om 16.00 uur.
De prijzen zijn exclusief de legeskosten van het stadhuis.

huwelijksarrangement tuinzaal
Na de ceremonie kunnen jullie kiezen voor een receptie (tot 17.00 uur) in de tuinzaal in de binnentuin van het museum. Deze zaal is geschikt voor maximaal 35 personen en heeft 30 zitplaatsen.

Arrangement 1: onbeperkt koffie/thee, 2 drankjes naar keuze (fris, bier, wijn), hartige zoutjes.
€ 17,50 p.p.
€ 10 voor kinderen tot 12 jaar

Arrangement 2: onbeperkt koffie/thee, 2 drankjes naar keuze (fris, bier, wijn), hartige zoutjes, glaasje prosecco en 3 luxe hapjes.
€ 29,50 p.p.
€ 15 voor kinderen tot 12 jaar

01.
trouwen
Image
vergaderen en presenteren
Image
workshops
Image
high tea
Image
dineren
Image
rondleidingen