Het Westfries Museum is gesloten, bezoek onze nieuwe website voor meer informatie www.westfriesmuseum.nl

Je bezoekt nu de oude website van het Westfries Museum

Onze website wordt vernieuwd over:

00 dagen : 00 uren : 00 minuten : 00 seconden

Museum dicht, stad open

Het Westfries Museum is gesloten voor een grootscheepse restauratie, verbouwing en vernieuwing. Medio 2025 openen we de deuren weer voor het publiek. We blijven echter onze verhalen vertellen: online via onze nieuwe website en straks in onze tijdelijke museumlocatie Statenpoort.

Een nieuw Westfries Museum

Op 2 januari 2023 wordt onze website vernieuwd. Daarop volg je het laatste nieuws over de verbouwing en vernieuwing van het museum, waaronder de archeologische opgravingen. Bovendien onthullen we met deze website onze nieuwe huisstijl! Zo maakt het Westfries Museum toekomst van het verleden.

Popup sluiten

Het aanleggen van een rariteitenverzameling of ‘Kunst en Wunderkammer’ was erg in trek rond 1600. Vorsten deden het vooral om ermee te kunnen pronken. Wetenschappers wilden de wereld om hen heen begrijpen en in kaart brengen. Maar ook pronken met de nieuwe wereld en alle wonderlijke zaken die de schepen met handelaren, wetenschappers en avonturiers meenamen naar havens als Hoorn en Enkhuizen.
Dit kabinet is afkomstig uit een huis in Hoorn en heeft allerlei functies vervuld. Het is prachtig ingelegd met hout en op de deurtjes zijn verschillende taferelen te zien: aan de buitenzijde schuttersfiguren en aan de binnenkant florale motieven. 17e eeuw.

terug naar collectie