Het Westfries Museum is gesloten, bezoek onze nieuwe website voor meer informatie www.westfriesmuseum.nl

Je bezoekt nu de oude website van het Westfries Museum

Onze website wordt vernieuwd over:

00 dagen : 00 uren : 00 minuten : 00 seconden

Museum dicht, stad open

Het Westfries Museum is gesloten voor een grootscheepse restauratie, verbouwing en vernieuwing. Medio 2025 openen we de deuren weer voor het publiek. We blijven echter onze verhalen vertellen: online via onze nieuwe website en straks in onze tijdelijke museumlocatie Statenpoort.

Een nieuw Westfries Museum

Op 2 januari 2023 wordt onze website vernieuwd. Daarop volg je het laatste nieuws over de verbouwing en vernieuwing van het museum, waaronder de archeologische opgravingen. Bovendien onthullen we met deze website onze nieuwe huisstijl! Zo maakt het Westfries Museum toekomst van het verleden.

Popup sluiten
Image module

Theaterdiner ‘Molo Uku’ door Erno Pickee in Theater het Pakhuis

Op 1 en 2 juli

Op 1 en 2 juli a.s. vindt in Theater het Pakhuis het Theaterdiner ‘Molo Uku’ plaats. In deze unieke vertelvoorstelling smelt Erno Pickee de geschiedenis, cultuur, taal, geluid, muziek, beeld en eten van de Molukse cultuur moeiteloos samen. Erno deelt als Nederlander met Molukse roots zijn perspectief, door dieper in te gaan op het koloniaal verleden van Nederland op de Molukken. Tijdens de voorstelling worden diverse Molukse gerechten geserveerd. Kaarten reserveer je hier.

De Molukken waren, historisch gezien, een gewilde bestemming. Met name door de nootmuskaat- en kruidnagelbomen die voor een lange tijd alleen konden groeien op de Molukse eilanden. Nederland streefde naar het hebben van een monopolie op de specerijenhandel en zo geschiedde. Maar niet zonder bloed te vergieten. Je leest hier meer over in onze online expositie Pala – Nutmeg Tales of Banda, waar Erno Pickee ook aan meewerkte.

Theaterdiner ‘Molo Uku’ is onderdeel van Theater voor Keti Koti. Op 30 juni en 1 juli presenteren theaters en podia programma’s die verhalen vertellen over het koloniale en slavernijverleden van ons land. Meer informatie vind je op www.theatervoorketikoti.nl.

Foto: Ed Leatemia