Het Westfries Museum is gesloten, bezoek onze nieuwe website voor meer informatie www.westfriesmuseum.nl

Je bezoekt nu de oude website van het Westfries Museum

Onze website wordt vernieuwd over:

00 dagen : 00 uren : 00 minuten : 00 seconden

Museum dicht, stad open

Het Westfries Museum is gesloten voor een grootscheepse restauratie, verbouwing en vernieuwing. Medio 2025 openen we de deuren weer voor het publiek. We blijven echter onze verhalen vertellen: online via onze nieuwe website en straks in onze tijdelijke museumlocatie Statenpoort.

Een nieuw Westfries Museum

Op 2 januari 2023 wordt onze website vernieuwd. Daarop volg je het laatste nieuws over de verbouwing en vernieuwing van het museum, waaronder de archeologische opgravingen. Bovendien onthullen we met deze website onze nieuwe huisstijl! Zo maakt het Westfries Museum toekomst van het verleden.

Popup sluiten
Image module

Special Guest Programma

extra aandacht voor toegankelijkheid en beleving

De tentoonstelling Hoge Luchten, Schatten uit het Rijks is tot en met 27 november 2022 te bewonderen en te beleven in het Westfries Museum. Maar ons monumentale museum met zijn sluip-door-kruip-doorkarakter en 25 schatkamers is niet voor iedereen gemakkelijk te betreden. En hoe komen de oogstrelende 17e-eeuwse schilderijen van stadgezichten met typische Hollandse luchten tot je als je geen tot weinig zicht hebt? Met de Special Guest-programmering en extra belevingsactiviteiten zorgen we ervoor dat iedereen toegang kan krijgen tot Hoge Luchten.

Luisteren
naar
schilderijen

Verhaal op zaal

Voor mensen die niet of minder goed kunnen zien, is er de mogelijkheid tot een rondleiding in een kleine groep (max 10 personen) voor openingstijd. Op deze manier kan de expositie Hoge Luchten ontdekt worden met persoonlijke uitleg en beleving op zaal. Uiteraard kan er iemand meegenomen worden die geen hulpvraag heeft, ook een hulphond is welkom.

Data rondleidingen:

  • Maandag 19 september aanvang 13.30 uur
  • Vrijdag 28 oktober aanvang 09.30 uur
  • Maandag 21 november aanvang 13.30 uur

Kosten 15 euro. Museumkaarthouders 6,50 euro. Aanmelden kan via Annemarie Pothaar: a.pothaar@wfm.nl.

Voor de expositie is ook een audiotour beschikbaar waarin een aantal beeldbeschrijvingen opgenomen zijn. Op deze manier is het mogelijk om naar een schilderij te luisteren. De audiotour kan in het museum eventueel op de eigen mobiele telefoon gebruikt worden, met teksten en audiotourfragmenten.

De 17e
eeuw in
gebaren

Image module

Op vrijdag 30 september is het mogelijk om voor openingstijd een speciale rondleiding door Hoge Luchten te volgen in Nederlandse Gebarentaal (NGT). De rondleiding is voor een kleine groep in een nog gesloten museum en er is extra aandacht voor het met de zintuigen beleven van de schilderijen. De rondleiding NGT wordt uitgevoerd door dove museumgids Martine Wattel of Jos de Winde van Stichting IN Gebaren.

Inloop met ontvangst om 9.30 uur, de rondleiding vindt plaats van 10.00 tot 11.00 uur. Daarna opent het museum voor overig publiek en kan eventueel de rest van het museum bezocht worden. Kosten 15 euro. Museumkaarthouders 6,50 euro. Binnenkort wordt deze activiteit ook op een zaterdag en een maandag geprogrammeerd. Aanmelden kan via Annemarie Pothaar: a.pothaar@wfm.nl.

Bezoek
met
MuseumMaatje

Image module

Voor bezoekers die graag het museum en/of de tentoonstelling Hoge Luchten willen bezoeken tijdens openingsuren, maar daar wat extra hulp bij nodig hebben, organiseert het museum een MuseumMaatje. Van meelopen van het treinstation naar het museum tot begeleiding in het museum zelf, of alleen samen een kopje koffie drinken. Er zijn, behalve een toegangsticket voor het museum geen extra kosten aan verbonden. Indien er een eigen begeleider mee is, heeft de helpende persoon altijd gratis toegang bij het museum. Ook hulphonden zijn tijdens openingstijden welkom bij het museum, als dit bij de balie gemeld wordt. En graag nu al met een rolstoel het museum in om deze expositie te bewonderen? Geef het aan, dan wordt dit georganiseerd.