Image module

Sinterklaas logeert in het Westfries Museum!

Hooggeëerd bezoek van zaterdag 12 november tot maandag 5 december

Wist je dat er van 12 november tot 5 december een hooggeëerde gast in het Westfries Museum logeert? We zijn vereerd dat Sinterklaas ook dit jaar weer gebruik maakt van het museum als uitvalsbasis. Het hemelbed is voor de goedheiligman extra mooi opgemaakt en het grote boek ligt voor hem klaar in de 17e-eeuwse werkkamer. Overdag, als Sint op pad is, mag je in de logeervertrekken kijken, en de magie van het Sinterklaasfeest komen meebeleven. Maar sssstt, niet verder vertellen hoor! Jeugd tot 18 jaar gratis entree.

Historie van Sinterklaas

De historische schatkamers zijn natuurlijk de ideale verblijfsplaats voor Sinterklaas. Immers: in de 17e eeuw werd het feest rond de goedgevige heiligman al volop gevierd. Schoentje zetten, cadeautjes die via de haard werden gebracht, speculaaspoppen en de roe: het zijn elementen die ook in 1600 al onderdeel waren van dit Nederlandse volksfeest en dat werd toen al massaal gevierd. Maar wat blijkt? Ook in die tijd was er al commotie rond het Sinterklaasfeest. Het hield de gemoederen flink bezig, zoals te zien is in de Sintvlog van museumdirecteur Ad Geerdink.

Bekijk hier onze openingstijden.

Reserveer hier alvast je museumticket(s).

Naast een bezoek aan de logeervertrekken van de Sint is er voor jong en oud nog veel meer te beleven in het museum. In de meer dan 25 kleine en grote schatkamers liggen de verhalen voor het oprapen: van het harnas van een zeeheld tot een vlucht boven het 17e-eeuwse Batavia in VR Reality. Of volg de gratis Museum Mysterie-tour en kom nog meer spannende verborgen verhalen tegen. Samen stap je zo de geschiedenis in.