Image module

Sinterklaas

logeert weer in het museum!

Wist je dat er tot en met zondag 6 december een hooggeëerde gast in het Westfries Museum logeert? We zijn vereerd dat Sinterklaas ook dit jaar weer gebruik maakt van het museum als uitvalsbasis. Het hemelbed is voor de goedheiligman extra mooi opgemaakt en het grote boek ligt voor hem klaar in de 17e-eeuwse werkkamer. Overdag, als Sint op pad is, mag je in de logeervertrekken kijken en de magie van het Sinterklaasfeest komen meebeleven. Maar sssstt, niet verder vertellen hoor! Reserveren verplicht. (Jeugd tot 18 jaar gratis entree.)

Image module
Image module
Image module

foto’s Benno Ellerbroek

de magie van Sinterklaas

Er is voor jong en oud van alles te beleven in het museum met o.a. schilderkunst uit de Gouden Eeuw in het nieuwe schilderijenkabinet, een harnas van een zeeheld, het unieke rariteitenkabinet en zoveel meer. Voor de allerkleinsten zijn er speurtochten en Familiesporen uitgezet. Samen stap je zo de geschiedenis in.

Image module
Image module
Image module

foto’s Benno Ellerbroek

Sintvlog

Deze historische schatkamers zijn natuurlijk de ideale verblijfsplaats voor Sinterklaas. Immers: in de 17e eeuw werd het feest rond de goedgevige heiligman al volop gevierd. Schoentje zetten, cadeautjes die via de haard werden gebracht, speculaaspoppen en de roe: het zijn elementen die ook in 1600 al onderdeel waren van dit Nederlandse volksfeest en dat werd toen al massaal gevierd. Maar wat blijkt? Ook in die tijd was er al commotie rond het Sinterklaasfeest. Het hield de gemoederen flink bezig, zoals hieronder te zien is in de vlog van museumdirecteur Ad Geerdink.

veilig het museum in

Omdat het museum naast gastvrijheid vooral veiligheid voor de bezoekers voorop heeft staan, is online reserveren verplicht, er wordt gewerkt met tijdsloten. Het Westfries Museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 12.30 tot 17.00 uur. Vanaf 1 december is het dragen van mondkapjes in het museum verplicht, daarvoor wordt dit dringend aanbevolen.

tickets