Het Westfries Museum is gesloten, bezoek onze nieuwe website voor meer informatie www.westfriesmuseum.nl

Je bezoekt nu de oude website van het Westfries Museum

Onze website wordt vernieuwd over:

00 dagen : 00 uren : 00 minuten : 00 seconden

Museum dicht, stad open

Het Westfries Museum is gesloten voor een grootscheepse restauratie, verbouwing en vernieuwing. Medio 2025 openen we de deuren weer voor het publiek. We blijven echter onze verhalen vertellen: online via onze nieuwe website en straks in onze tijdelijke museumlocatie Statenpoort.

Een nieuw Westfries Museum

Op 2 januari 2023 wordt onze website vernieuwd. Daarop volg je het laatste nieuws over de verbouwing en vernieuwing van het museum, waaronder de archeologische opgravingen. Bovendien onthullen we met deze website onze nieuwe huisstijl! Zo maakt het Westfries Museum toekomst van het verleden.

Popup sluiten
Image module

Scrooge in het Westfries Museum

Een unieke vertolking van Charles Dickens’ A Christmas Carol door Frederik de Groot

Na twee coronajaren is het wereldberoemde kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens eindelijk weer te beleven in het Westfries Museum. Een sfeervolle afsluiting voordat op 1 januari 2023 het museum sluit voor de verbouwing en vernieuwing tot medio 2025. De Hoornse regisseur en acteur Frederik de Groot kruipt dit jaar negen keer met hart en ziel in de huid van de hoofdpersoon, de verbitterde aartsvrek Ebenezer Scrooge. Hij wordt daarbij muzikaal ondersteund door fluitiste Saskia van der Hall en gitarist Ronald Spanjaardt.

Te zien in onze Schutterijzaal op…

  • Zaterdag 17 december 15.30 uur
  • Zondag 18 december 13.30 en 15.30 uur
  • Vrijdag 23 december 13.30 en 15.30 uur
  • Zaterdag 24 december 13.30 en 15.30 uur
  • Maandag 26 december 13.30 en 15.30 uur

Tickets zijn uitsluitend online te koop (niet per telefoon of aan de museumbalie).
Let goed op! Restitutie na aankoop is helaas niet mogelijk, ook het omboeken van tickets na aankoop, is door technische beperkingen helaas ook niet mogelijk.
Wel kunt u gekochte tickets op een andere naam laten zetten via info@wfm.nl.
Door het maken van een online boeking gaat u akkoord met deze voorwaarden en beperkingen.
Klik hier om tickets online te reserveren en te betalen.

Unieke vertolking

Acteur en regisseur Frederik de Groot speelt op onnavolgbare wijze de rol van grootste vrek aller tijden, Ebenezer Scrooge. Hij is de hoofdpersoon in het wereldberoemde kerstverhaal A Christmas Carol van Charles Dickens. Een verhaal dat start op Kerstavond, als Scrooge bezoek krijgt van drie geesten. Ze houden hem een spiegel voor. Zal dit hem tot inkeer brengen? De Groot maakte een bijzondere bewerking van het verhaal. Daarin neemt hij zelf alle rollen voor zijn rekening. Hij wordt ondersteund door fluitiste Saskia van der Hall en gitarist Ronald Spanjaardt. Met hun prachtige spel voegen zij iets heel bijzonders toe aan de voorstelling.

Intieme voorstelling

Scrooge wordt gespeeld in de indrukwekkende Schutterijzaal van het Westfries Museum, waar slechts 50 zitplaatsen zijn. Dit geeft de voorstelling een sfeerrijk en intiem karakter. De voorstelling duurt een uur en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De entree is € 17,50. De voorstelling kan mooi gecombineerd worden met een bezoek aan het in kerstsfeer gehulde museum.