Image module

Rembrandt, dwars & eigenzinnig

Muzikale voorstelling over de meeste eigenzinnige kunstenaar van Nederland

Tafel van Vijf brengt op 8 december in het westfries Museum Nederlands beroemdste 17de-eeuwse kunstenaar tot leven in REMBRANDT – DWARS & EIGENZINNIG. In de muzikale voorstelling kruip je in de huid van Rembrandt en ontdek je zijn veelbewogen leven, zijn passie voor schilderen, maar ook de keerzijdes van zijn bevlogenheid. Beleef Rembrandt in het Westfries Museum!

Reserveer nu!

voorstelling

In de voorstelling kijkt Rembrandt terug op zijn veelbewogen leven. Hij ziet hoe de kunst en zijn eindeloze drang om die te vernieuwen hem hebben voortgedreven. Voor de eventuele keerzijde sluit hij zijn ogen, tótdat zijn dochter hem er fijntjes op wijst dat haar vaders ambities haar niet in de koude kleren gaan zitten. Als de geest van Geertje –  zijn minnares die hij in een tuchthuis liet opsluiten – hem ook nog eens komt tergen, moet Rembrandt zichzelf in de ogen kijken. Was dit het waard? Had het anders gekund? Hoe komt hij in het reine met zichzelf?

Tijdens de voorstelling wordt pop-folkmuziek gemaakt. De acteurs zingen meerstemmig en bespelen meerdere akoestische instrumenten.

De voorstelling kan worden gecombineerd met een rondleiding.

Image module
door wie

Tafel van Vijf maakt muziektheater en verbindt actuele thema’s met bijzondere verhalen uit de geschiedenis. Tafel van Vijf werkt samen met musea. De voorstellingen worden ook gespeeld voor het voortgezet onderwijs, waarbij leerlingen de voorstelling combineren met museumbezoek. Kijk voor onze schoolvoorstellingen op onze website.

Artistieke leiding: Herman van Baar
Spel en muziek: Oscar Siegelaar (Rembrandt), Dafne Holtland (Cornelia), Rosa Mee (Geertje Dircx)
Regie: Alexander de Bruijn
Tekst: Ad de Bont
Compositie: Michiel Schreuders / Daniel van Huffelen
Kostuums: Dieuweke van Reij en Sanne Oostervink

REMBRANDT is een voorstelling in het kader van Rembrandtjaar 2019.

Tafel van Vijf wordt gesteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Fonds Podiumkunsten.