Het Westfries Museum is gesloten, bezoek onze nieuwe website voor meer informatie www.westfriesmuseum.nl

Je bezoekt nu de oude website van het Westfries Museum

Onze website wordt vernieuwd over:

00 dagen : 00 uren : 00 minuten : 00 seconden

Museum dicht, stad open

Het Westfries Museum is gesloten voor een grootscheepse restauratie, verbouwing en vernieuwing. Medio 2025 openen we de deuren weer voor het publiek. We blijven echter onze verhalen vertellen: online via onze nieuwe website en straks in onze tijdelijke museumlocatie Statenpoort.

Een nieuw Westfries Museum

Op 2 januari 2023 wordt onze website vernieuwd. Daarop volg je het laatste nieuws over de verbouwing en vernieuwing van het museum, waaronder de archeologische opgravingen. Bovendien onthullen we met deze website onze nieuwe huisstijl! Zo maakt het Westfries Museum toekomst van het verleden.

Popup sluiten
Image module

Dit is het projectteam

Een goed stel!

‘WFM 2025’ is een veelomvattend en uitdagend project, dat de inbreng van heel veel disciplines vraagt. Niet alleen is architectonische en bouwkundige kennis en kunde nodig, ook de ervaring van specialisten op het gebied van duurzaamheid, toegankelijkheid en installatietechniek. Archeologisch onderzoek maakt ook deel uit van het project. Tel daarbij op de experts op het gebied van collectiebeheer, presentatie en inrichting die de museaal inhoudelijke uitdagingen aan zullen gaan: het zal iedereen duidelijk zijn dat een dergelijk project alleen kan slagen wanneer er sprake is van een goed coördinerend projectteam. Dat team is de afgelopen maanden samengesteld en inmiddels volop aan het werk.

  • Projectleider is Eltje de Klerk, een projectmanager met veel ervaring in culturele vastgoedprojecten.
  • Voor de bouwtechnische kant wordt zij ondersteund door Pieter van Kruistum, die ook het bouwtechnische management van de renovatie van het stadhuis van Hoorn onder zijn hoede heeft.
  • Het Hoornse architectenbureau TPAHG is de spil in de restauratie en verbouwing van de monumentale museumpanden. Op het CV van het bureau staan vele succesvolle monumentale restauratie- en herbestemmingsprojecten, waaronder het Oostereiland en recentelijk het woonhuis van Pieter Teylers in Haarlem dat daarmee onderdeel is geworden van het Teylers Museum, het oudste museum van Nederland.
  • Het team bestaat verder uit financiële-, erfgoed-, vastgoed- en inkoopspecialisten van de gemeente Hoorn en een externe communicatieadviseur.
  • Het museum is in de projectgroep vertegenwoordigd door de directeur en de manager bedrijfsvoering.

Veel van betrokkenen kennen elkaar al uit het voortraject, waarin zeer goed en prettig is samengewerkt. Er kan dan ook met reden worden gezegd dat dit (om met de woorden van EK ’88 verslaggever Theo Reitsma te spreken) ‘een goed stel is’.