Het Westfries Museum is gesloten, bezoek onze nieuwe website voor meer informatie www.westfriesmuseum.nl

Je bezoekt nu de oude website van het Westfries Museum

Onze website wordt vernieuwd over:

00 dagen : 00 uren : 00 minuten : 00 seconden

Museum dicht, stad open

Het Westfries Museum is gesloten voor een grootscheepse restauratie, verbouwing en vernieuwing. Medio 2025 openen we de deuren weer voor het publiek. We blijven echter onze verhalen vertellen: online via onze nieuwe website en straks in onze tijdelijke museumlocatie Statenpoort.

Een nieuw Westfries Museum

Op 2 januari 2023 wordt onze website vernieuwd. Daarop volg je het laatste nieuws over de verbouwing en vernieuwing van het museum, waaronder de archeologische opgravingen. Bovendien onthullen we met deze website onze nieuwe huisstijl! Zo maakt het Westfries Museum toekomst van het verleden.

Popup sluiten
Image module

Museum in de Klas

Voor als het even niet lukt om naar het Westfries Museum te komen

Met het nieuwe ‘Museum in de Klas-project’ komt het Westfries Museum naar je toe. Aan de hand van een bouwknutselplaat (vormgegeven door Papier Souvenir) ga je zelf je eigen museum bouwen en inrichten. Welke schilderijen en voorwerpen kies jij in jouw eigen Westfries Museum? Bij de bouwplaat hoort een serie filmpjes met ‘Wist je Datjes’ door de ‘meester van het Museum’ Eugene Bakker. Hij vertelt je de mooiste verhalen bij de verschillende museumvoorwerpen uit je bouwknutselpakket. Ook geeft Eugene persoonlijke denkopdrachten of een vraag om samen met de klas over na te denken. Voor slechts 10 euro per klas kun je uitpakken met dit lespakket, met daarin een bouwknutselplaat voor elke leerling.

Kom je daarna met de klas op bezoek in het museum, dan vertelt Eugene nog meer spannende en aanvullende verhalen. Maar lukt een live bezoek aan het museum nu niet, dan kan de hele klas via een livestreamsessie toch nog het museum in, en komt meester Eugene via het digibord op school. Ook leuk voor als het museum vanaf 1 januari 2023 een aantal jaren sluit vanwege een grootscheepse verbouwing! Het Westfries Museum maakt zo een online bezoek op maat voor elke school in Hoorn, de regio of daarbuiten.

Meer informatie en boekingen: www.wfm.nl/educatie en educatie@wfm.nl.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het Kickstart Cultuurfonds.