Bent u in Hoorn, dan kunt u het Westfries Museum niet missen. Het museum is gehuisvest in één van de mooiste monumenten van Hoorn pal aan het centrale stadsplein de Roode Steen. Het museum is  groter dan de rijkversierde voorgevel doet vermoeden. U brengt er met gemak twee uur door.

Betaalde parkeergelegenheid  vindt u in de directe omgeving van het museum. Komt u met het openbaar vervoer, klik dan hier voor informatie (link opent in nieuw venster).

Vanwege de monumentale huisvesting, de vele trappen en niveauverschillen is het museum helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Onze excuses daarvoor.

Open :
Maandag t/m vrijdag: 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen: 13.00 tot 17.00 uur

Eerste en tweede Pinksterdag is het museum van 13.00 tot 17.00 uur geopend.

Gesloten :

Vanaf 1 november tot 1 april op maandag gesloten
Koningsdag, Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag en de derde maandag in augustus (Lappendag) gesloten.

Entree:

Volwassenen:  € 8,50

65+: € 7,-

Jongeren (tot 18 jaar): gratis
Museumkaart: gratis

Zoekt u een hotel in Hoorn? Kijk op www.hotelscombined.nl.
Klik op het kaartje links voor een routebeschrijving van Google Maps.

Kom met het openbaar vervoer! Het museum ligt op ca. 10 minuten wandelen van Station Hoorn. Klik hier voor meer OV informatie.

Bezoekadres:
Roode Steen 1
1621 CV Hoorn
0229 280022

Contactadres
:
Achterom 2-4
1621 KV Hoorn
tel: 0229 – 280028
fax: 0229 – 280029
info@wfm.nl

Rondleidingen:

Er gaat niets boven een persoonlijke toelichting. De ervaren gidsen van het museum geven u graag een rondleiding door het museum. Kosten : € 45,-  (Maximaal 25 personen per gids). U kunt ook voor een stadswandeling met een gids kiezen. Kosten : € 55,-.

Museumcafé:

‘Spiegel van de tijd’, zo heet het sfeervolle museumcafé van het museum. Met uitzicht op stadsplein de Roode Steen kunt er genieten van een kop koffie, thee of chocolademelk. Ook frisdrank en versnaperingen zijn verkrijgbaar. In het café is plaats voor 25 personen.

Museumwinkel:

De museumwinkel bevindt zich in de entree. Hier vindt u originele cadeaus, boeken en een uitgebreide collectie ansichtkaarten. Bent u op zoek naar een bijzonder geschenk? U kunt de winkel ook los van het museum bezoeken.