Tot 6 april zijn in het Westfries Museum in Hoorn twintig sleutelcreaties te zien van modeontwerper Sepehr Maghsoudi. Sepehr Maghsoudi is een rijzende ster in de modewereld. De Hoornse couturier won al twee keer de Edgar Vos Prijs voor zijn bijzondere creaties, die internationaal de aandacht trekken. Vanaf 14 december t/m 6 april is een overzicht van zijn meest toonaangevende stukken te zien in het Westfries Museum.

Een ontmoeting met meerwaarde. 

Haute couture in een museum dat in alles de sfeer van de Gouden Eeuw uitstraalt, gaat dat wel samen? Het antwoord van de oorspronkelijk uit Iran afkomstige couturier Sepehr Maghsoudi is volmondig ‘ja’. “Het Westfries Museum creëert met zijn klassieke presentatie van objecten de rijke sfeer van het verleden. Ook mijn stukken zijn rijk en avontuurlijk en zijn met dezelfde passie voor het ambachtelijke gemaakt als de kledingstukken op de portretten in het museum. Door de combinatie met mijn creaties ontstaat er iets heel nieuws. Een spannende combinatie van oud en nieuw, met verrassende overeenkomsten en opvallende verschillen. Kortom, een ontmoeting met meerwaarde.”
Van 14 december 2013 t/m 6 april 2014 worden kris kras door het Westfries Museum twintig creaties van Sepehr Maghsoudi getoond.