Het Westfries Museum is gesloten, bezoek onze nieuwe website voor meer informatie www.westfriesmuseum.nl

Je bezoekt nu de oude website van het Westfries Museum

Onze website wordt vernieuwd over:

00 dagen : 00 uren : 00 minuten : 00 seconden

Museum dicht, stad open

Het Westfries Museum is gesloten voor een grootscheepse restauratie, verbouwing en vernieuwing. Medio 2025 openen we de deuren weer voor het publiek. We blijven echter onze verhalen vertellen: online via onze nieuwe website en straks in onze tijdelijke museumlocatie Statenpoort.

Een nieuw Westfries Museum

Op 2 januari 2023 wordt onze website vernieuwd. Daarop volg je het laatste nieuws over de verbouwing en vernieuwing van het museum, waaronder de archeologische opgravingen. Bovendien onthullen we met deze website onze nieuwe huisstijl! Zo maakt het Westfries Museum toekomst van het verleden.

Popup sluiten

Jaarverslag Westfries Museum 2020-2021

Never waste a good crisis
Image module

Stilstand en vooruitgang: dat zijn de thema’s in ons jaarverslag over 2020 en 2021. De twee coronajaren waren museumjaren om niet snel te vergeten. We kijken terug op dichte deuren én op een succesvolle online programmering. Op lagere bezoekcijfers én maatschappelijk vernieuwende projecten. En natuurlijk op het (politieke) proces naar de vernieuwing van het monumentale complex in het hart van onze Hoornse binnenstad.

De werkzaamheden voor deze grootscheepse renovatie starten 1 januari 2023. Als de deuren van het museum opnieuw sluiten, openen we de stad met als startlocatie de Statenpoort aan de Nieuwsstraat. Maar voor het zover is, blikken we terug op een uitdagende periode die gebruikt is om de fundering te leggen voor een succesvolle toekomst van het Westfries Museum. Vandaar de titel: Never waste a good crisis!

Download hier het Jaarverslag 2020-2021