Het Westfries Museum is gesloten, bezoek onze nieuwe website voor meer informatie www.westfriesmuseum.nl

Je bezoekt nu de oude website van het Westfries Museum

Onze website wordt vernieuwd over:

00 dagen : 00 uren : 00 minuten : 00 seconden

Museum dicht, stad open

Het Westfries Museum is gesloten voor een grootscheepse restauratie, verbouwing en vernieuwing. Medio 2025 openen we de deuren weer voor het publiek. We blijven echter onze verhalen vertellen: online via onze nieuwe website en straks in onze tijdelijke museumlocatie Statenpoort.

Een nieuw Westfries Museum

Op 2 januari 2023 wordt onze website vernieuwd. Daarop volg je het laatste nieuws over de verbouwing en vernieuwing van het museum, waaronder de archeologische opgravingen. Bovendien onthullen we met deze website onze nieuwe huisstijl! Zo maakt het Westfries Museum toekomst van het verleden.

Popup sluiten
Image module

Kerstconcert Hoorns Kamerkoor

Terug van weggeweest

Na twee coronajaren vindt het traditionele kerstconcert van het Hoorns Kamerkoor gelukkig weer plaats in het Westfries Museum. De traditie wordt in ere hersteld. In de sfeervolle en statige Schutterijzaal biedt het Hoorns Kamerkoor o.l.v. Marianne Uyterlinde een gevarieerd programma met bekende en onbekende Franse, Duitse en Engelse (kerst)liederen. Deze zijn gecomponeerd of bewerkt door gerenommeerde componisten zoals W.A. Mozart, J. Tavener en W. Davies. Het belooft een mooie muzikale middag te worden.

Nog eenmaal in het museum in oude luister 

Het Hoorns Kamerkoor heeft in de loop der jaren een breed repertoire opgebouwd van wereldlijke en religieuze, oude en moderne klassieke muziek. Als vast ‘huiskoor’ van het Westfries Museum geeft het Hoorns Kamerkoor hier al meer dan 30 jaar kerst- en voorjaarsconcerten. Op zondag 11 december presenteert het koor twee sets van circa 30 minuten, om 14.30 uur en om 15.30 uur. Een mooie kans om het Westfries Museum nog eenmaal in oude luister te bewonderen: vanaf 1 januari 2023 sluit het museum voor een grootscheepse renovatie en verbouwing tot medio 2025. Voor het bezoeken van het kerstconcert is alleen een museumkaartje nodig, vervolgens kan men gratis het concert bijwonen. Vraag bij de museumbalie wel even om het concertkaartje, de plaatsen in de Schutterijzaal zijn namelijk gelimiteerd.

www.hoornskamerkoor.nl