Image module

Activiteiten rondom Hoge Luchten

met extra aandacht voor toegankelijkheid en beleving

Over de tentoonstelling Hoge Luchten

 

Een lust voor het oog: de tentoonstelling Hoge Luchten toont 40 onbekende parels uit de collectie van het Rijksmuseum – verrijkt met pronkstukken uit de eigen collectie van het Westfries Museum. Schilderijen over lucht boven én in steden met als thema ‘Stadslucht maakt vrij’. De tentoonstelling Hoge Luchten – de derde in de vierdelige tentoonstellingenreeks ‘Schatten uit het Rijks’ – is in Hoorn te zien van 6 augustus tot en met 27 november 2022.

Lees meer over de tentoonstelling Hoge Luchten

Collegereeks Museum-
JeugdUniversiteit

Image module

Nieuwsgierige kinderen kunnen vanaf september in het Westfries Museum terecht voor een speciale collegereeks van de MuseumJeugdUniversiteit. Drie superleuke en interessante lessen op zondag over lucht, wolken en wind. Dit sluit mooi aan bij de tentoonstelling Hoge Luchten. De colleges vinden plaats op 18 september, 23 oktober en 13 november 2022.
Lees meer >>

Activiteiten
voor
scholen

Image module

Bij de tentoonstelling Hoge Luchten zijn vanuit het samenwerkingsproject Schatten uit het Rijks diverse educatieve programma’s beschikbaar. Zoals de methodiek ‘Samen kijken = meer zien’ of het lespakket ‘Stadslucht maakt vrij’ waarin leerlingen met elkaar in gesprek gaan over de onderzoeksvraag ‘Wat betekent vrijheid voor jou in je eigen stad? Waarna zij dit op een creatieve manier verwerken. Scholen kunnen hier gratis gebruik van maken. Alle educatieve programma’s zijn te boeken via educatie@wfm.nl.
Lees meer >>