Het Westfries Museum is gesloten, bezoek onze nieuwe website voor meer informatie www.westfriesmuseum.nl

Je bezoekt nu de oude website van het Westfries Museum

Onze website wordt vernieuwd over:

00 dagen : 00 uren : 00 minuten : 00 seconden

Museum dicht, stad open

Het Westfries Museum is gesloten voor een grootscheepse restauratie, verbouwing en vernieuwing. Medio 2025 openen we de deuren weer voor het publiek. We blijven echter onze verhalen vertellen: online via onze nieuwe website en straks in onze tijdelijke museumlocatie Statenpoort.

Een nieuw Westfries Museum

Op 2 januari 2023 wordt onze website vernieuwd. Daarop volg je het laatste nieuws over de verbouwing en vernieuwing van het museum, waaronder de archeologische opgravingen. Bovendien onthullen we met deze website onze nieuwe huisstijl! Zo maakt het Westfries Museum toekomst van het verleden.

Popup sluiten

Afgelopen dinsdag 11 maart was het oudste aandeel ter wereld in De Wereld Draait Door te zien. Het was onderdeel van een pitch van directeur Ad Geerdink waarom President Obama tijdens zijn aanstaande bezoek aan de nucleaire top in Den Haag niet alleen het Rijksmuseum, maar ook het Westfries Museum moet bezoeken. De reden: het oudste aandeel ter wereld, dat de van 12 t/m 23 maart  het stralende middelpunt van de VOC afdeling van het museum is.

Voor meer informatie over het aandeel: http://www.oudsteaandeel.nl/