Image module
Image module

geknipt voor onze helden

voor wie knip jij een duif?

Het zijn moeilijke, maar tegelijk ook hartverwarmende tijden. Terwijl het coronavirus om zich heen grijpt, zijn talloze professionals en vrijwilligers dagelijks in de weer om ons land draaiende te houden en naar anderen om te kijken.
Speciaal voor hen start het Westfries Museum in samenwerking met knipkunstenaar Eline Janssens de actie ‘Geknipt voor onze helden’.

wat is het doel van de actie?

We vragen je om een witte duif uit te knippen en die duidelijk zichtbaar voor het raam te hangen. Met dit vederlichte gebaar steek je iedereen een hart onder de riem die voor een ander in touw is, maar het kan ook een bedankje voor iemand in het bijzonder zijn.

Image module

waarom een witte duif?

De witte duif is een krachtig symbool. De vogel is het zinnebeeld  van de adem, de levensgeest en van zorg hebben voor elkaar. Maar de witte duif staat ook voor liefde en hoop.  En dat is wat we hard nodig hebben in deze onzekere tijd.
Wil je meer weten over de duif als symbool, klik dan hier.

hoe kun je meedoen?

Image module
Image module
Image module

Knip een witte duif uit en hang die duidelijk zichtbaar voor het raam. Hieronder vind je enkele knipvoorbeelden met instructie van knipkunstenaar Eline Janssens. Uiteraard mag je ook zelf een duif ontwerpen.
Ook leuk om samen met de kinderen te doen!

voor wie knip jij een duif?

Maak vervolgens een selfie met de geknipte duif en deel die op social media met #gekniptvooronzehelden. Laat weten voor wie jij de duif speciaal hebt geknipt en waarom. Tag waar mogelijk de persoon in kwestie, zodat diegene jouw gebaar opmerkt. Je bedankt onze helden zo op een heel persoonlijke manier.

downloads

Klik hieronder op de naam om het beeld te downloaden.

kijk hieronder naar het instructiefilmpje van Eline Janssens

hoe knip ik een duif? | video |

Eline Janssens geeft tips
kijk hieronder naar workshops door Eline Janssens - elke week komt er een bij

workshops | video |

zeg het met geknipte bloemen

workshops | video |

een aap op een fiets