rondleidingen

op stap met experts

Laat u verrassen door nieuwe invalshoeken en bekijk de objecten met andere ogen. Onze ervaren gidsen kennen als geen ander de verhalen achter de museumstukken en de geschiedenis van West-Friesland. Van het rariteitenkabinet tot de VOC. Er zijn tal van thema’s waar u uit kunt kiezen.
Naast een rondleiding door het museum kunt u eventueel ook kiezen voor een aansluitende stadswandeling op uw arrangement. Het Westfries Museum voert geen losse stadsrondleidingen uit. Daarvoor kunt u terecht bij de collega’s van Local Guide Hoorn.

In het museum moet u rekening houden met veel trappen lopen, er is helaas geen lift. Wanneer u afhankelijk bent van een rollator is een rondgang door het museum moeizaam. Naast de vele trappen, heeft elke doorgang een drempel of een aantal treden.

Voor informatie, prijzen, mogelijkheden en reservering kunt u contact opnemen met het secretariaat van het Westfries Museum: Corine Jong en Deetje Kaleveld. Telefoon: 0229-280028; e-mail: info@wfm.nl

Komt uw groep met een bus? Houd er dan rekening mee dat touringcars het centrum van Hoorn niet in mogen! Uw touringcarchauffeur is verantwoordelijk voor het aanvragen van een eventuele ontheffing of voor goede afspraken met u, over waar u afgezet wordt. Houdt u rekening met extra aanlooptijd, vanaf alle bekende afzetplekken is het circa 15 tot 20 minuten lopen naar het museum. Houd u hier rekening mee in uw planning!

Mocht u onverhoopt te laat komen: het is voor ons niet altijd mogelijk om uw programma door te schuiven en zoals oorsponkelijk gepland in zijn geheel door te laten gaan. Belt u ons alstublieft, als u te laat gaat komen voor uw groepsarrangement in ons museum: 0229-280022 (Kassa/ Balie).

rondleiding door het museum (ca. 1,25 uur)
€45
exclusief entree museum
stadswandeling ca. 1,5 uur
€55

groepskorting

voordeliger op stap

Komt u met een hele groep? Dan profiteert u van korting. Groepskorting geldt voor vol betalende bezoekers en alleen op de entreeprijs.

Prijzen voor groepen

Voor informatie en reservering of een offerte op maat kunt u contact opnemen met Corine Jong en Deetje Kaleveld.
Telefoon: 0229 280028
E-mail: info@wfm.nl

van 10 tot 20 personen per persoon
€8.10
10% korting
van 20 tot 40 personen per persoon
€7.20
20% korting
vanaf 40 personen per persoon
€6.30
30% korting
2 kopjes thee of koffie met gebak per persoon
€7.50
lunch (minimaal 6 personen) per persoon vanaf
€12.50
01.
Image
tijden & prijzen
bijna het hele jaar geopend
01.
Image
adres & route
het Westfries Museum is goed te bereiken
01.
groepsbezoek
01.
Image
museumwinkel
aandenken, cadeau of souvenir?
01.
Image
museumcafé
het is altijd gezellig in ons museumcafé
01.
Image
events & zaalhuur
een karakteristieke locatie om te trouwen, vergaderen of dineren