Image module

Hoorn stad van de gouden eeuw

beleef de gouden eeuw in Hoorn

Wie dit jaar de havenstad Hoorn bezoekt kan het niet missen. Hoorn is ‘Stad van de Gouden Eeuw’. Wandel door de historische binnenstad en je ziet de sporen van dat rijke verleden overal. In het havengebied is het alsof je vierhonderd jaar terug stapt in de tijd.

De stad kent maar liefst drie musea van de Gouden Eeuw: het Westfries Museum, VOC-museumschip De Halve Maen of Museumhuis Bonck.

Image module
Image module
Image module
bijzondere activiteiten

Binnen een straal van nog geen kilometer kom je in Hoorn alles aan de weet over Hoorn en de Gouden Eeuw. Hoe er werd gewoond, met wie er handel werd gedreven, welke belangrijke ontdekkingen er werden gedaan, wat voor kunst er aan de Hoornse muren hing of wat voor exotische voorwerpen Hoornse zeelieden meebrachten van hun verre reizen. Omdat Hoorn dit jaar heeft uitgeroepen tot Jaar van de Gouden Eeuw zijn er extra veel bijzondere activiteiten.

virtual reality

In Hoorn beleef je de Gouden Eeuw op vele manieren. Wandelend langs hoogtepunten van de Gouden Eeuw. Vanuit een comfortabele stoel Virtual Reality. Zeilend op het 17e-eeuwse schip de Halve Maen. Vanaf een terras met zicht op een spectaculaire licht- en geluidsshow en nog veel meer. In Hoorn hoor, proef, ruik en voel je de Gouden Eeuw. Letterlijk! Kijk voor meer informatie over wat er te doen is op www.stadvandegoudeneeuw.nl. Ga voor meer informatie over ons speciale Gouden Eeuwcombiticket Rondje Gouden Eeuw naar ons prijzen- en openingstijden overzicht of naar de combiticket pagina.