Het Westfries Museum is gesloten, bezoek onze nieuwe website voor meer informatie www.westfriesmuseum.nl

Je bezoekt nu de oude website van het Westfries Museum

Onze website wordt vernieuwd over:

00 dagen : 00 uren : 00 minuten : 00 seconden

Museum dicht, stad open

Het Westfries Museum is gesloten voor een grootscheepse restauratie, verbouwing en vernieuwing. Medio 2025 openen we de deuren weer voor het publiek. We blijven echter onze verhalen vertellen: online via onze nieuwe website en straks in onze tijdelijke museumlocatie Statenpoort.

Een nieuw Westfries Museum

Op 2 januari 2023 wordt onze website vernieuwd. Daarop volg je het laatste nieuws over de verbouwing en vernieuwing van het museum, waaronder de archeologische opgravingen. Bovendien onthullen we met deze website onze nieuwe huisstijl! Zo maakt het Westfries Museum toekomst van het verleden.

Popup sluiten
Image module

Wat is er eigenlijk te doen in het Westfries Museum

voor groepjes of gezinnen met kinderen en (groot)ouders of begeleiders?
Image module
permanente speurtochten

Het Westfries Museum is een familievriendelijk museum. Er zijn twee permanente speurtochten beschikbaar die je samen met je gezin of familie kunt doen. Voor de iets jongere kinderen is er de Hondjes speurtocht en voor de iets oudere kinderen de Eenhoorn speurtocht. Samen met je gezin of familie loop je door het hele museum en de museumtuin, op zoek naar alle afbeeldingen. Je kunt de speurtocht ook zelfstandig doen, de antwoorden staan op het opdrachtenblad. Beide speurtochten zijn gratis af te halen bij de balie van het museum.

speciaal familiespoor in schoolvakanties

Af en toe zorgt het educatieteam van het museum ervoor dat er een speciaal Familiespoor is. Aan de hand van een opdrachtenblad ga je aan de slag door het museum. Er zijn denkvragen, kijkvragen, doe-opdrachten en voorwerpen waar je aan mag zitten of iets om te knutselen. Alles bij elkaar maak je op een leuke manier kennis met de geschiedenis van de Gouden Eeuw.

Soms stellen we een moeilijke vraag, maar de bedoeling is dat je samen met je gezin of familie onderweg bent en met zijn allen komen jullie er vast wel uit. Het spoor wijst zichzelf en kun je zelfstandig uitvoeren. De antwoorden staan of (achter)op het opdrachtenblad, of er is een speciaal antwoordenstation bij de balie/ garderobe.

Het Familiespoor kun je gratis afhalen bij de balie van het museum. Als er een knutselonderdeel is, kun je per kind altijd een setje gratis gebruiken, een tweede setje kost soms 50 eurocent.

Heb je vragen, ideeën of feedback? Dat vinden we leuk om te horen en daar leren we van! Stuur ons een mail via educatie@wfm.nl.