Image module

Wat is er eigenlijk te doen in het Westfries Museum

voor groepjes of gezinnen met kinderen en (groot)ouders of begeleiders?

Het Westfries Museum is een familievriendelijk museum, er zijn twee permanente speurtochten beschikbaar die je samen elke dag kunt doen. Voor de iets jongere kinderen is er de Hondjes speurtocht, en voor de iets oudere kinderen de Eenhoorn speurtocht.
Samen met je gezin of familie ga je door het hele museum en de tuin, op zoek naar alle afbeeldingen. Je kunt de tocht zelfstandig lopen en de antwoorden staan op het opdrachtenblad.
Deze beide speurtochten zijn gratis en af te halen bij de balie van het museum.

Image module
Vakantieprogramma’s in het Westfries Museum

Elke vakantie zorgt het educatieve team van het museum er voor dat er een speciaal Familiespoor is. Aan de hand van een opdrachtenblad ga je aan de slag door het museum. Er zijn denkvragen, kijkvragen, doe-opdrachten en voorwerpen waar je aan mag zitten of iets om te knutselen. Alles bij elkaar maak je op een leuke manier kennis met de geschiedenis van de Gouden Eeuw.
Soms stellen we een moeilijke vraag, maar de bedoeling is dat je samen met je gezin of familie onderweg bent en met zijn allen komen jullie er vast wel uit.
Het spoor wijst zichzelf en kun je zelfstandig uitvoeren. De antwoorden staan of (achter)op het opdrachtenblad, of er is een speciaal antwoordenstation bij de balie/ garderobe.
Het Familiespoor van het vakantieprogramma kun je gratis afhalen bij de balie van het museum. Als er een knutselonderdeel is, kun je per kind altijd een setje gratis gebruiken, een tweede setje kost soms 50 eurocent.

Thema’s

Elke vakantie gebruiken we een ander thema dat te maken heeft met de geschiedenis van de Gouden Eeuw. Vaak zorgen we er voor dat een vakantieprogramma al een paar dagen eerder te gebruiken is, om dat veel scholen wel eens een paar dagen eerder vrij hebben. Bel ons als je het zeker wilt weten via 06-46912423 of stuur ons een e-mail via educatie@wfm.nl.
In de Kerstvakantie van zaterdag 12 december 2019 tot en met zondag 5 januari 2020 is het thema van het Familiespoor ‘De Kleine IJstijd’. Je maakt kennis met vermaak op het ijs, gebruiken om warm te blijven en het verhaal van Lambert Melisz, die met zijn moeder over het ijs vluchtte voor de Spanjaarden. Zoals altijd is er iets om te knutselen, zijn er voorwerpen om vast te pakken, kijk-, doe- en denkvragen.