Image module

Wat is er eigenlijk te doen in het Westfries Museum

voor groepjes of gezinnen met kinderen en (groot)ouders of begeleiders?
Image module
permanente speurtochten

Het Westfries Museum is een familievriendelijk museum. Er zijn twee permanente speurtochten beschikbaar die je samen met je gezin of familie kunt doen. Voor de iets jongere kinderen is er de Hondjes speurtocht en voor de iets oudere kinderen de Eenhoorn speurtocht. Samen met je gezin of familie loop je door het hele museum en de museumtuin, op zoek naar alle afbeeldingen. Je kunt de speurtocht ook zelfstandig doen, de antwoorden staan op het opdrachtenblad. Beide speurtochten zijn gratis af te halen bij de balie van het museum.

speciaal familiespoor in schoolvakanties

Elke vakantie zorgt het educatieteam van het museum ervoor dat er een speciaal Familiespoor is. Aan de hand van een opdrachtenblad ga je aan de slag door het museum. Er zijn denkvragen, kijkvragen, doe-opdrachten en voorwerpen waar je aan mag zitten of iets om te knutselen. Alles bij elkaar maak je op een leuke manier kennis met de geschiedenis van de Gouden Eeuw.

Soms stellen we een moeilijke vraag, maar de bedoeling is dat je samen met je gezin of familie onderweg bent en met zijn allen komen jullie er vast wel uit. Het spoor wijst zichzelf en kun je zelfstandig uitvoeren. De antwoorden staan of (achter)op het opdrachtenblad, of er is een speciaal antwoordenstation bij de balie/ garderobe.

Het Familiespoor kun je gratis afhalen bij de balie van het museum. Als er een knutselonderdeel is, kun je per kind altijd een setje gratis gebruiken, een tweede setje kost soms 50 eurocent.

Elke vakantie gebruiken we een ander thema dat te maken heeft met de geschiedenis van de Gouden Eeuw. Vaak zorgen we ervoor dat een vakantieprogramma al een paar dagen eerder te gebruiken is, om dat veel scholen wel eens een paar dagen eerder vrij hebben. Als je het zeker wilt weten, stuur ons een e-mail via educatie@wfm.nl.

Heb je vragen, ideeën of feedback? Dat vinden we leuk om te horen en daar leren we van! Stuur ons een mail via educatie@wfm.nl.

programma in coronatijd

Bij de heropening van het museum in coronatijd zorgen we voor een speciaal familiespoor dat elke dag beschikbaar is om samen te doen. De speurtocht is zo ingericht dat je het eenrichtingsverkeer door het museum goed kunt volgen. Je kunt zelf kiezen of je de extra voorwerpen wilt aanraken, je krijgt je eigen papier en een fris potlood en plankje om mee te werken en een paar handschoenen. Je kunt de extra voorwerpen aanraken met handschoenen aan. Vanaf 12 jaar kun je de voorwerpen helaas niet aanraken, ook niet met handschoenen aan. Je krijgt ook een beloning: een speciale corona button.

In coronatijd is het doorgaan van het Familiespoor afhankelijk van de veiligheidsmaatregelen.