Datum
woensdag 27 november 2019
Tijd
19:30 - 22:00
Plaats
Foreestenhuis, Grote Oost 43, HoornOp woensdagavond 27 november verzorgt Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum, in het Foreestenhuis een lezing over de vele gezichten van Sinterklaas. Met veel humor brengt ‘klasoloog’ Geerdink een verrassend verhaal over Nederlands populairste traditie, waarover altijd wel wat te doen is. En dat is al eeuwen zo.

De Sint is weer in aantocht. Vele kinderharten gaan sneller kloppen. De hartslag van vele volwassenen ook, maar dan vanwege de verhitte Pietendiscussie. Rond Nederlands populairste traditie wás en ís altijd wel wat te doen geweest. Als iemand daarover kan vertellen, dan is het Ad Geerdink. Al jaren verdiept hij zich in de geschiedenis van het Sinterklaasfeest.

Op woensdag 27 november geeft hij in het Foreestenhuis de lezing ‘De vele gezichten van Sinterklaas’. Een boeiende, verrassende en humoristische kijk op de eeuwenoude en rijke traditie van het Nederlandse Sinterklaasfeest. Met uiteraard volop aandacht voor die ene vraag, die Nederland al jaren in een stevige wurggreep houdt : ‘Wat moeten we toch met Zwarte Piet?’.

De lezing begint om 20 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.


Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.