Datum
zaterdag 1 februari 2020
Tijd
14:00 - 14:45
Plaats
Westfries Museum, Roode Steen 1, Hoorn 

In de expositie Koele Wateren zijn maar liefst 40 schilderijen uit het Rijksmuseum opgenomen, allen verschillend maar met als gemene deler: water. Gedurende de expositie Koele Wateren organiseert het Westfries Museum ieder weekend een rondgang door de expositie: Samen Kijken = Meer Zien. Hierbij kijken de deelnemers ècht naar het schilderij.

Onder leiding van een gespreksleider wordt het schilderij besproken volgens de methodiek van Visual Thinking Strategies, een inmiddels beproefde methode voor kunstbeschouwing. Wat is er nu eigenlijk te zien? Wat betekent het, zit er misschien een verhaal achter?

Deze rondgang door Koele Wateren biedt geen kunsthistorische informatie over de kunstenaar of de afgebeelde locatie, maar is erop gericht om samen ècht en onbevangen te kijken naar de schilderijen.  Want door samen te kijken, is er zoveel meer te zien. Deelname is gratis voor museumbezoekers, er wordt geen toeslag op de toegangsprijs gerekend voor deelname. Reserveren is wel nodig want het maximum aantal deelnemers per gesprek is beperkt.


Deze datum / tijd is niet meer beschikbaar