Datum
woensdag 20 maart 2019
Tijd
20:00 - 22:00
Plaats
Foreestenhuis, Grote Oost 43, HoornIn het kader van de tentoonstelling Indisch palet in het Westfries Museum Hoorn leest Marion Bloem voor uit eigen werk en vertelt ze over haar Indische afkomst en haar werk als filmer en beeldend kunstenaar. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in het Foreestenhuis, Grote Oost 43, 1621 BR Hoorn.

Marion Bloem werd geboren op 24 augustus 1952 in Arnhem. In 1971 ging ze in Utrecht psychologie studeren en in 1977 studeerde ze af in de klinische psychologie. Ze begon met het schrijven van kinderboeken, waaronder Matabia, over de aanpassingen van een Indisch meisje in Nederland in de jaren vijftig, dat bekroond werd met de Ibby Prijs en de Tiger Award. Ze debuteerde echter in 1976 als literair schrijfster met haar boek De overgang. Bloem werd bekend door haar literaire boek Geen gewoon Indisch meisje uit 1983. Vaak schrijft Marion over het migrantenbestaan in Nederland en komt de Indische geschiedenis goed naar voren. In 1993 ontving ze de E. du Perronprijs voor haar gehele oeuvre.

De voorleesavond op 20 maart in Hoorn zal vooral in het teken staan van de volgende werken van Marion Bloem:

Een meisje van honderd (2012), een grote familieroman met als hoofdpersoon de helderziende Moemie.
Haar goede hand, een autobiografische roman over haar moeder, moeder-dochter relatie.
Een teken van leven (2018).
en drie boeken die ze samen met Ivan Wolffers maakte: Het Bali van Bloem (2012), Het Java van Bloem (2014), Het Sumatra van Bloem (2016).

Marion Bloem wordt geïnterviewd door publicist Henk Tameling uit Hoorn. De avond wordt georganiseerd met steun van de Vrienden van het Westfries Museum, Bibliotheek Hoorn en boekhandel Stumpel.

Kosten inclusief een kopje thee of koffie € 7,50.
Vrienden van het Westfries Museum en leden van de Bibliotheek Hoorn betalen € 5.


Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.