Op school

We komen naar je toe!

Kunt u niet met de klas naar het museum komen? Dan komt onze museumdocent naar school voor een leuke les in de klas. Ook ontwikkelen wij digitale programma’s die leerlingen in de klas kunnen uitvoeren. De programma’s variëren van informatieve lessen op de iPad, schoolbrede thema’s, projecten die leerlingen zelfstandig kunnen uitvoeren of een livestream verbinding!

Online mogelijkheden met een livestream verbinding

Wanneer alle leerlingen thuis zitten achter een eigen computer, maar ook vanuit het digibord in de klas, kunnen we een livestream verbindingen maken met de educator in het museum. Via de camera zie je Eugene Bakker in het museum staan en met een tweede camera kan hij inzoomen op de voorwerpen in het museum. Ondertussen kunnen er vragen gesteld worden via de chat, of via de juf. De livestream kan aangevuld worden met een korte quiz, stellingen of vragen van Eugene om te bespreken. Een livestream duurt circa 30 minuten.

Van te voren spreken we een thema af en dat kan eventueel aangevuld worden met een snelle apperatuurwissel in het museum naar een tweede verhaal, maar in onze ervaring is 30 minuten genoeg voor het beschikbare concentratieniveau. We verwijzen altijd naar leuke weetjes en dingen die je weer kunt komen bekijken tijdens een live bezoek in het museum en hopen dat jullie daarna dan ook weer in het museum op bezoek komen.

01.
Image
Educatie Visie
Educatief maatwerk
Image
Bezoek aan het museum
Wat en voor wie?
Image
Werkplaats van de Gouden Eeuw
Educatieve ruimte van het Westfries Museum
01.
Image
Livestream & Op School
We komen naar je toe!
01.
Image
In de stad
Hoorn
01.
Image
Contact met educatieteam
Praktische informatie