Basisonderwijs

In het Westfries Museum zijn alle groepen van het basisonderwijs van harte welkom!

Onderbouw

Voor de jongste groepen is het vaak een eerste kennismaking met een museum, daarom gaan we met deze bezoekers op onderzoek uit om te kijken wat nu eigenlijk een museum is en wat doen ze daar toch allemaal? In de loop van 2013 komt er een speciaal programma genaamd “Bonk”, ik kan er nu nog niet teveel over verklappen, maar het heeft iets te maken met een muis die in ons museum woont …

Bovenbouw

Voor de oudere groepen kunnen wij leuke lessen maken die goed aansluiten bij uw lessen op school, we kunnen diverse onderwerpen behandelen uit de geschiedenis, maar we kunnen ook een programma voor u op maat maken.

Voortgezet onderwijs

Ook voor het voortgezet onderwijs kan het Westfries Museum een rol spelen bij uw lessen.

Naast de gewone museumlessen die wij aanbieden zijn wij op dit moment diverse digitale programma’s aan het ontwikkelen die door leerlingen gebuikt kunnen worden op school of tijdens een bezoek aan de stad of het museum.

WFMhozA1000

Deze programma’s variëren van het verstrekken van extra informatie via de smartphone of Ipad tot aan volledige projecten die door leerlingen zelfstandig kunnen worden gedaan.

Het eerste programma is klaar en heet Hollanders Over Zee.

Komende jaren zullen meer programma’s volgen.

 

Onderbouw

Voor de onderbouw kunnen wij diverse onderwerpen behandelen in een rondleiding of een museumles. Wij overleggen graag met u over de onderwerpen en de mogelijkheden.