Image module

Leren op bijzondere locaties

Met de educatieve programma’s van het Westfries Museum maken kinderen en jongeren kennis met de meest dynamische en luisterrijke periode van Hoorn en West-Friesland. Het verhaal van de Gouden Eeuw komt tot leven in een spannende ontdekkingstocht.

Jaarlijks krijgen zo’n 7000 scholieren museumlessen in het Westfries Museum. Veel onderwijsinstellingen weten ons te vinden en komen ook geregeld op herhaalbezoek.

De museumlessen hebben een thema dat aansluit bij de lessen op school, bijvoorbeeld handel, specerijen, VOC en WIC, gezondheid, politiek of jong zijn in de Gouden Eeuw. Ook een programma op maat is mogelijk. Bij het museumbezoek zetten wij verschillende interactieve werkvormen in. Zo werken we aan analytisch vermogen, taal, rekenen, maatschappijleer en verschillende vaardigheden zoals kritisch kijken, argumenteren en verbanden leggen.

Educatieve programma’s kunnen op verschillende plekken plaatsvinden: het museum aan de Roode Steen, het replicaschip de Halve Maen, de historische binnenstad, de Werkplaats van de Gouden Eeuw in de Boterhal en op school.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met museumdocent Eugene Bakker via educatie@wfm.nl.

Bontekoe

downloads

schoolvoorstelling Rembrandt

muzikale voorstelling over de meeste eigenzinnige kunstenaar van Nederland

De 350ste sterfdag van Rembrandt van Rijn wordt dit jaar met tentoonstellingen en activiteiten groots herdacht. Tafel van Vijf sluit daarop aan met de muzikale voorstelling Rembrandt. Daarin komt Nederlands meest eigenzinnige 17e-eeuwse schilder kleurrijk tot leven.

Lees meer >>

daar was laatst een meisje loos!

museumcollege speciaal voor kinderen

Bijna iedereen kent natuurlijk wel het liedje, maar waar gaat het nu eigenlijk over?
Waren er echt alleen maar jongens en mannen aan boord van de VOC schepen?
En waren er ook vrouwelijk piraten? We gaan op zoek naar de antwoorden op deze vragen in het museumcollege speciaal voor kinderen!

Lees meer >>

Image
werkplaats
van de Gouden Eeuw
Image
Halve Maen
kom aan boord
Image
in het museum
beleef de geschiedenis
01.
Image
op school
we komen naar je toe
01.
Image
in de stad
Hoorn
01.
Image
contact
praktische informatie