Contact met educatieteam

& praktische informatie

Wil je met een onderwijsgroep, buitenschoolse opvang of NT2-klas gebruik maken van ons aanbod? Neem voor meer informatie en reserveringen contact op met museumdocent Eugene Bakker via educatie@wfm.nl

We hebben een ruime keuze aan programma’s, maar maken ook graag een programma op maat. Daarmee kunnen we goed aansluiten op het curriculum, actualiteiten of de vaardigheden waarmee leerlingen op dat moment bezig zijn.
Het is mogelijk om de rondleiding uit te voeren met ondersteuning van Nederlandse Gebarentaal (basisvaardigheden).
Je kunt ook kiezen voor een combinatie van activiteiten. Bijvoorbeeld door een rondleiding door het museum te combineren met een workshop in de Werkplaats van de Gouden Eeuw, of een stadsrondleiding te combineren met de Virtual Reality bril over Batavia 1627.

Kosten van educatief bezoek
Educatief geboekt en bevestigd bezoek is gratis. Dit geldt alleen als je gereserveerd hebt via onze afdeling Educatie. Wijzigingen in de toekomst voorbehouden.

Toegankelijkheid
Zowel het Westfries Museum als de Boterhal zijn historische gebouwen zonder lift. De toegang is via diverse trappen en opstapjes. Ze zijn daarom bijna niet geschikt voor een (educatief) bezoek per rolstoel, maar wij zijn altijd bereid om creatief mee te denken en om te denken naar wat er wèl kan en bespreken dit graag persoonlijk met jullie.
Bezoek voor visueel beperkten is niet makkelijk vanwege het historische gebouw, maar zeker wel mogelijk. Neem van te voren contact met ons op, zodat wij goede informatie kunnen meegeven en zo kunnen bijdragen aan een leuk en leerzaam bezoek!

Adressen
Bezoekadres Westfries Museum, Roode Steen 1 Hoorn
Postadres: Achterom 4, 1621 KV Hoorn
Bezoekadres Werkplaats van de Gouden Eeuw, Boterhal, Kerkplein 39 Hoorn (alleen op afspraak).

Praktisch
Het is 15 minuten lopen vanaf NS Station Hoorn naar het Westfries Museum.
Er zijn fietsenrekken voor het museum.
Parkeren in de omgeving is beperkt mogelijk, op de Westerdijk en de Achterom is het betaald parkeren. Een gratis parkeerplek vind je op ‘ABC’ of Julianapark. Vanaf daar is het ook 15 minuten lopen naar het museum.
Let op: het is niet toegestaan om zonder speciale ontheffing met een touringcar de stad Hoorn in te rijden. Op en afstappen mogelijk in het stationsgebied of bij het Julianapark.

01.
Image
Educatie Visie
Educatief maatwerk
Image
Bezoek aan het museum
Wat en voor wie?
Image
Werkplaats van de Gouden Eeuw
Educatieve ruimte van het Westfries Museum
01.
Image
Livestream & Op School
We komen naar je toe!
01.
Image
In de stad
Hoorn
01.
Image
Contact met educatieteam
Praktische informatie