Het Westfries Museum is gesloten, bezoek onze nieuwe website voor meer informatie www.westfriesmuseum.nl

Je bezoekt nu de oude website van het Westfries Museum

Onze website wordt vernieuwd over:

00 dagen : 00 uren : 00 minuten : 00 seconden

Museum dicht, stad open

Het Westfries Museum is gesloten voor een grootscheepse restauratie, verbouwing en vernieuwing. Medio 2025 openen we de deuren weer voor het publiek. We blijven echter onze verhalen vertellen: online via onze nieuwe website en straks in onze tijdelijke museumlocatie Statenpoort.

Een nieuw Westfries Museum

Op 2 januari 2023 wordt onze website vernieuwd. Daarop volg je het laatste nieuws over de verbouwing en vernieuwing van het museum, waaronder de archeologische opgravingen. Bovendien onthullen we met deze website onze nieuwe huisstijl! Zo maakt het Westfries Museum toekomst van het verleden.

Popup sluiten

Vindingrijk

Column van directeur Ad Geerdink voor de online nieuwsbrief van 5 augustus 2022
Image module

Het archeologisch onderzoek rond en in het pand van Roode Steen 15 is nog maar net gestart of de eerste bijzondere vondst is al gedaan. Weggetimmerd achter een houten wandje werd een compleet gave achttiende-eeuwse schouw teruggevonden – met daarboven een drie meter hoge, prachtig versierde en bijna puntgave spiegel uit dezelfde tijd. In onze zomernieuwsbrief leest u er meer over.

Net als over de andere ‘vondsten’ die het museum de laatste tijd heeft gedaan, zoals het zeldzame Stadsgezicht op Hoorn van de wereldberoemde kunstenaar Gaspare van Vitelli – oftewel: Caspar van Wittel. Hoorn aan zee met een vleugje ‘dolce vita’.

Ook onze samenwerking met het Rijksmuseum in de Stichting M6 mag je gerust een geslaagde vondst noemen. Het leverde al eerder twee prachtige tentoonstellingen op met parels uit de collectie van het Rijksmuseum: Lage Landen en Koele Wateren. Vanaf 6 augustus presenteren we deel drie van een vierluik rond de elementen aarde, water, lucht en vuur: Hoge Luchten, waarin ditmaal de karakteristieke Nederlandse Hoge Luchten centraal staan.

Aan leuke en creatieve vondsten ook geen gebrek in de nieuwe familietour door het museum. Een heuse vakantie-ontdekkingsreis voor jong en oud. Dus waarom zou je het ver zoeken, als je het ook dichtbij kunt vinden? Kom deze zomer genieten in het Westfries Museum.

Ad Geerdink