Image module

borduurworkshop

Japanse insteek van de Gouden Eeuw

Op woensdagmiddag 11 september organiseert het Westfries museum de borduurworkshop Japanse insteek van de Gouden Eeuw. De workshop is gebaseerd op een Japanse borduurvorm uit de Gouden Eeuw en wordt gegeven door borduurexpert Marilou Evers. In een middag tijd maken de deelnemers hun eigen portemonnee, brillenhoesje of tasje, die ze na afloop kunnen meenemen. De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

RESERVEER NU –

De borduurvorm waar de deelnemers mee kennismaken, is gebaseerd op een Japanse borduurvorm uit de Gouden Eeuw. Ze vertoont veel overeenkomst met de manier van kantklossen in de 17e  eeuw. Met één groot verschil: kant was in Nederland een relatief luxeartikel, terwijl de Japanse borduurvorm alleen in werkkleding werd toegepast.

kiezen wat je maakt

Deelnemers kunnen kiezen uit een telefoonhoesje, een briletui, een make-uptasje of een tasje om te borduren.
Er kan gekozen worden uit verschillende kleuren stof en katoenen borduurgaren. De motieven zijn al aangebracht op de stof en het werkstuk is na het borduren simpel in elkaar te rijgen.  Daardoor kunnen zowel beginners als gevorderden aan de workshop deelnemen. Na afloop is het werkstuk klaar en kunnen de deelnemers het mee naar huis nemen.

Image module

Marilou Evelo

programma

De workshop vindt plaats in de Tuinzaal van het Westfries Museum. Het programma is als volgt:

– 13.00 uur: welkom en rondleiding langs ‘kant’ in het museum en de handelsrelatie met Japan
– 13.30 uur: koffie/thee, introductie Marilou Evelo en toelichting op vormen en gebruik Japans kant (tuinzaal)
– 13.45 – 16.30 uur: borduren (koffie en thee is de hele workshop beschikbaar)

Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen. Kosten: € 27,50 (inclusief toegang tot het museum, materiaal, begeleiding en rondleiding, koffie en thee).

Image module
Image module
Image module
welkom in de gouden eeuw

Het Westfries Museum in Hoorn is een museum van de Gouden Eeuw. Het is gevestigd in het monumentale Statencollege uit 1632. De collectie en het gebouw vertellen samen het verhaal van de Gouden Eeuw, met speciale aandacht voor de VOC. Het museum wil heden en verleden met elkaar verbinden en bezoekers verrassen. Naast de vaste collectie presenteert het museum drie keer per jaar een tijdelijke tentoonstelling. In 2019 staat het tentoonstellingsprogramma in het teken van 400 jaar Batavia.