Image module

verhaal op zaal

elke dinsdag
Image module

Deze zomer en najaar vinden op dinsdag, donderdag en zondag verrassende activiteiten in het museum plaats om oog in oog met de geschiedenis te komen staan. Groepsrondleidingen kunnen immers op dit moment niet worden georganiseerd, daarom biedt het Westfries Museum de bezoekers nieuwe verdiepende activiteiten aan. Naast de Blind date-donderdag is er op dinsdag ‘Verhaal op zaal’. Zo wordt bijvoorbeeld in de indrukwekkende Schutterijzaal met de Hoornse Nachtwacht het verhaal vertelt van de schutters op de enorme schilderijen van meester-schilder Jan Albert Rotius, de Hoornse Rembrandt. Bezoekers krijgen via een uitleg over de wapenuitrusting en kostuums een inkijkje in het leven en werk van de ordebewakers van de stad in de Gouden Eeuw.

blind date

elke donderdag vanaf 23 juli
Image module

Oog in oog staan met de geschiedenis – via een spannende date. Dat kan in het Westfries Museum in Hoorn. Elke donderdag kun je namelijk reserveren voor de Blind date-donderdag (inbegrepen bij de entreeticket). Het museum zorgt voor een bijzondere ontmoeting met een historisch personage dat je in korte tijd beter leert kennen. Met wie je de afspraak hebt, blijft geheim tot je de speciale datingroom betreedt. Het is immers niet voor niets een blind date.

Reserveer hier voor een bijzondere date en wordt een museumervaring rijker (de date duurt ongeveer een kwartier).

levende geschiedenis

elke zondag
Image module

Op zondag kom je ‘Levende Geschiedenis’ tegen in het museum: re-enactors, amateur-acteurs die historische gebeurtenissen naspelen in passende kleding. Zij vertellen meer over kostuums, wapens en de geschiedenis die ze naspelen. Ook dit biedt nieuwe invalshoeken op het leven in de 17e eeuw. En het zou zomaar kunnen dat in het weekend in één van de 25 schatkamers van het museum van de Gouden Eeuw passende livemuziek te horen is.