Image module

Doe mee met onze ontwerpwedstrijd

en win een atelierdag met Snijder&CO plus een plekje in ons museum

Geïnspireerd geraakt door onze tentoonstelling? Ontwerp dan je eigen beschilderd behang voor onze ontwerpwedstrijd rond ‘Ambacht aan de wand, de betovering van beschilderd behang’. Het winnende werk krijgt tijdelijk een plek in ons museum en de maker mag eind 2021 een dagdeel meelopen met Snijder&CO!

Image module

Jaap Snijder en Marcelo Gimenes

wat moet je doen?

Hoe doe je mee?

 • Maak een werk van minimaal 50 x 70 centimeter.
 • Maak een foto of korte video (maximaal 1 minuut) van je werk en plaats deze op Facebook en/of Instagram.
 • Belangrijk: zet in je post de hashtags #behangschilderen #wfmontwerpwedstrijd #westfriesmuseum.
 • Zet erbij wat jouw motivatie en/of inspiratie is geweest om dit werk te maken, met welke materialen je hebt gewerkt en wat je verder belangrijk vindt dat de jury over jouw werk weet.
 • Je kunt deelnemen tot en met zondag 31 oktober 2021.

Voorwaarden en beoordelingscriteria

 • Je werk moet handgemaakt zijn. Digitaal vervaardigde afbeeldingen worden niet beoordeeld.
 • Je bent vrij in de keuze van materiaal, stijl en techniek.
 • Je behang hoeft niet per se beschilderd te zijn. Het mag bijvoorbeeld ook tot stand komen door middel van knipsels, collages,  stempels of textiel.
 • Je werk wordt beoordeeld als behang, niet als een op zichzelf staand kunstwerk. Dat betekent dat de jury ernaar kijkt vanuit de functie van behang, dus als een achtergrond en een onderdeel van een interieur. Laat je inspireren door de korte documentaire (11 minuten) over het werk van Snijder&CO. Dan snap je zeker wat we bedoelen.
 • Je werk moet van eigen hand zijn. Het Westfries Museum controleert op plagiaat.
 • Door je werk te plaatsen verklaar je het niet bezwaarlijk te vinden als het Westfries Museum je werk wellicht gebruikt in haar communicatieuitingen, bijvoorbeeld haar website of social media.
jury

Een vakjury beoordeelt na 31 oktober alle gemaakte werken en nomineert er vijf. De jury bestaat uit:

–       Jaap Snijder en Marcelo Gimenes van Snijder&CO

–       Hoofdredacteur Marina de Vries van Museumtijdschrift

–       Hoofd restauratieatelier papier en foto’s Idelette van Leeuwen van het Rijksmuseum (medesamensteller van de tentoonstelling XXL papier in 2022)

–       Westfries Museum-conservator Henriëtte Tilgenkamp

De vijf genomineerde werken komen op maandag 8 november op de website van het Westfries Museum te staan (wfm.nl/ambacht-ontwerpwedstrijd). De makers worden uitgenodigd om op donderdagochtend 11 november in het Westfries Museum live hun werk aan de jury te komen toelichten en eventuele vragen te beantwoorden. Neem je deel aan de wedstrijd, houd dan deze datum vrij. Er worden die ochtend foto’s en video-opnamen gemaakt voor publiciteitsdoeleinden. Wil je niet in beeld, laat dat dan vooraf aan ons weten, dan houden we daar rekening mee.

Vanaf 8 november kan het publiek stemmen op een favoriet. De uiterste stemdatum is zondag 21 november. Ook de jury kiest haar favoriet. Bij het eindoordeel wegen de publieksstemmen even zwaar als de keuze van de jury, bij gelijke stemmen is het juryoordeel doorslaggevend. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. De winnaar wordt op maandag 29 november 2021 bekend gemaakt op de website en de social media van het Westfries Museum.

meer inspiratie?

Klik hier voor de korte documentaire over Snijder&CO. Of reserveer nu je ticket voor een bezoek aan ‘Ambacht aan de wand, de betovering van beschilderd behang’ in ons museum en geniet van de prachtige behangsels van toen en nu. Lees meer over deze tentoonstelling op www.wfm.nl/ambacht.

Image module
Image module
Image module
speciaal aanbod Résidence

Bij onze expositie ‘Ambacht aan de wand’ draait alles om prachtig handgeschilderd behang dat een interieur tot leven brengt. En wie ‘interieur’ zegt, zegt Résidence. Daarom is dit magazine een van onze mediapartners bij deze expositie. En speciaal voor jou, als liefhebber van ons museum, heeft Résidence een mooie aanbieding: 10 x Résidence voor €50 euro i.p.v. €79,90! Inschrijven kan t/m 22 augustus via http://bit.ly/residence-wfm.

Image module
speciaal aanbod Museumtijdschrift

Ook Museumtijdschrift is bij de tentoonstelling ‘Ambacht aan de wand’ een gewaardeerde mediapartner en heeft een mooie aanbieding voor u als museumliefhebber: geheel vrijblijvend kennis maken met Museumtijdschrift, 3 nummers voor €23! Het proefabonnement eindigt automatisch. Museumtijdschrift is informatief, actueel en verrassend, en biedt een unieke mix uit het tentoonstellingsaanbod, van kunst, fotografie tot erfgoed en design, en van vroeger tot nu. Inclusief tentoonstellingsagenda. Inschrijven kan tot 8 juli via https://museumtijdschrift.nl/winkel/abonnementen/proefabonnement/.

Image module