Image module

‘Ambacht aan de wand’

Betoverende expositie over beschilderd behang

Bomen, bloemen, vogels: in de 18e eeuw was het mode om kamers te decoreren met op behang geschilderde landschappen. Het Westfries Museum geeft met de tentoonstelling ‘Ambacht aan de wand, de betovering van beschilderd behang’ de verbeelding de ruimte. Met monumentale, handbeschilderde behangsels uit de 18e eeuw en met nieuw werk van Snijder&CO die het ambacht van het behangschilderen nieuw leven inblazen. Deze betoverende expositie loopt van 6 maart tot en met 12 september 2021.

Ambacht aan de wand

Het Westfries Museum geeft met de tentoonstelling ‘Ambacht aan de wand, de betovering van beschilderd behang’ de verbeelding de ruimte. Met monumentale, handbeschilderde behangsels uit de 18e eeuw en met nieuw werk van Snijder&CO die het ambacht van het behangschilderen nieuw leven inblazen. Maar ook met het verhaal over de Vaderlandsche Maatschappij die met de productie van handbeschilderd behang de economische crisis in 1800 te lijf ging.

Historische muurkunstwerken

Verwonder je vanaf 6 maart tot en met 12 september over de historische en nieuwe muurkunstwerken. In deze mooie handbeschilderde behangsels zitten vaak hele verhalen verstopt: referenties aan de bewoners en het huis. Deze ambachtelijke schilderkunst leidde ook tot perspectivische panorama’s: muurkunst die soms een heel kamertje-rond ging. Maak tijdens de tentoonstelling ook kennis met technieken, het maakproces en doe mee met de ontwerpwedstrijd!

Binnenkort vertellen we je meer over de nieuwe tentoonstelling op de website en onze Instagram- en Facebookpagina. Volg ons nu via Instagram en Facebook of check de hashtags #ambachtaandewand #ontwerpjebehang #muurkunst #westfriesmuseum.