Image module
Online expositie Pala – Nutmeg tales of Banda
Image module
Image module
Toekomstplannen Westfries Museum

Museum over de Gouden Eeuw

in Hoorn

Het museum is vanwege de verscherpte coronamaatregelen gesloten.

Het Westfries Museum in Hoorn is het museum over de Gouden (zeventiende) Eeuw. De vaste collectie belicht vele facetten van deze enerverende periode. Waaronder de geschiedenis van de VOC. Net als in onze tijdelijke tentoonstelling spiegelen we daarin graag het heden aan het verleden. Het museum is gevestigd in het sfeervolle en monumentale Statencollege uit 1632. Als bezoeker stapt u zo de Gouden Eeuw in.

Beleef ons museum van binnenuit en ontvang onze tweemaandelijkse online nieuwsbrief
en
lees meer over de actie ‘Word Vriend van het Westfries Museum. Juist nu!

WF-Museum Online

de Gouden Eeuw virtueel
Kritiek op Coen

Het debat rond het standbeeld van Jan Pietersz Coen in Hoorn is al zo oud als het monument zelf, aldus Ad Geerdink, historicus en directeur van het Westfries Museum. Zelfs tijdens het leven van Coen was er al kritiek op hem als persoon. Ad Geerdink laat in deze vlog zien hoe het standbeeld op het plein in Hoorn terecht is gekomen en hoe de eerste kritische geluiden klonken.

 

Luister ook naar de verdiepende bijpassende podcast: Kritiek op Coen, hoge bomen vangen veel wind

De Gouden Eeuw beleven kan 24/7 op WF-Museum Online. Kijk naar de vlog, of duik in ons rijke digitale archief. Op de website en onze Facebookpagina verschijnen regelmatig nieuwe vlogs, workshops, podcasts of reportages over de Gouden Eeuw.

Vaarwel Halve Maen!

Image module

Op zaterdag 21 maart is om 10 uur ’s ochtends het VOC-schip de Halve Maen voor de laatste keer uitgevaren om de haven van Hoorn voorgoed te verlaten. Begeleid door kanonschoten maakte het museumschip nog eenmaal een ronde door de Hoornse haven. De Halve Maen verliet Hoorn na vijf jaar lang het gezicht van de Gouden Eeuw op het water te zijn geweest.
Klik hier voor een impressie.

exposities