Image module

Museum van de Gouden Eeuw

in Hoorn

Het museum is vanaf 2 juni weer open!
U kunt hier uw tickets online reserveren
(Let op: reserveren is verplicht)

Het Westfries Museum in Hoorn is het museum van de Gouden (zeventiende) Eeuw. De vaste collectie belicht vele facetten van deze enerverende periode, waaronder de geschiedenis van de VOC. Net als in onze tijdelijke tentoonstelling spiegelen we daarin graag het heden aan het verleden. Het museum is gevestigd in het sfeervolle en monumentale Statencollege uit 1632. Als bezoeker stapt u zo de Gouden Eeuw in.

Blijf op de hoogte: ontvang onze online nieuwsbrief
en
Lees meer over de actie ‘Word Vriend van het Westfries Museum. Juist nu!

WF-Museum Online

de Gouden Eeuw virtueel

De Gouden Eeuw beleven kan 24/7 op WF-Museum Online. Maak een virtuele wandeling door het museum (zie hierboven) of duik in ons rijke digitale archief. Op de website en onze Facebookpagina verschijnen regelmatig nieuwe vlogs, workshops, podcasts of reportages over de Gouden Eeuw.

Vaarwel Halve Maen!

Image module

Op zaterdag 21 maart is om 10 uur ’s ochtends het VOC-schip de Halve Maen voor de laatste keer uitgevaren om de haven van Hoorn voorgoed te verlaten. Begeleid door kanonschoten maakte het museumschip nog eenmaal een ronde door de Hoornse haven. De Halve Maen verliet Hoorn na vijf jaar lang het gezicht van de Gouden Eeuw op het water te zijn geweest.
Klik hier voor een impressie.

exposities