Op 2, 3 en 4 september organiseert Stichting Hoorn Kunst & Cultuur het Culturele Weekend in Hoorn. Traditiegetrouw is dit bruisende evenement de aftrap van het nieuwe culturele seizoen.

Vrijdag Cultuurnacht, gratis naar het Westfries Museum!

Op vrijdagavond zal het culturele weekend starten met een heuse Hoornse Cultuurnacht. Hoornse culturele instellingen openen die avond hun deuren voor het publiek met gratis optredens en exposities. Een heerlijk voorproefje van wat u in het nieuwe seizoen allemaal mag verwachten. Ook het Westfries Museum is tijdens de cultuurnacht gratis toegankelijk van 19.30 tot 23.00 uur.

Maak je eigen Rotius-selfie

Altijd al vereeuwigd willen worden in een heus schuttersstuk? Tijdens de Cultuurnacht kunt u zichzelf (laten) vastleggen in een schilderij van onze Hoornse meesterschilder Jan Albertsz Rotius. Er is een leuke prijsvraag aan verbonden. Maak een foto van uzelf in het schilderij. De maker van de winnende foto ontvangt het prachtige boek dat is verschenen bij de expositie over Rotius, die u op dit moment kunt bezichtigen in het Westfries Museum. Een prachtig, rijk geïllustreerd boek over de beste schilder die Hoorn ooit heeft gekend. U kunt ook een doorlopende filmpresentatie van de schilderijen van Rotius bekijken. Met commentaren van bekende Nederlanders onder het motto: in gesprek met de Gouden Eeuw.

Kunstmarkt op zondag

Zondag 4 september is de grootste kunstmarkt van Nederland in Hoorn! De hele Hoornse binnenstad in het teken van kunst en cultuur: de grote kunstmarkt, de cultuurmarkt, het kunstenaarsplein Montmartre en voor de kinderen YoungArt op de Roode Steen.

Korting op de entree

Verwonder en bewonder! Er zijn bijna 200 kunstenaars vertegenwoordigd op de Kunstmarkt. Ook veel culturele instellingen presenteren zich met een kraam. Het Westfries Museum en de Halve Maen zijn natuurlijk ook present. Er worden o.a. kortingsbonnen uitgereikt waarmee u € 2,50 korting krijgt op de entree van het Westfries Museum en de Halve Maen!

Voor meer informatie over het Culturele Weekend kijkt u op www.hoornkunstencultuur.nl/.

Kunstroof als inspiratiebron in Mariakapel

Bent u toch in de stad dit weekend, ga dan meteen kijken in de Mariakapel. Een aantal kunstenaars is geïnspireerd door de kunstroof uit het Westfries Museum in 2005. Zij zijn aan de slag gegaan met een eigen kunstwerk, voortvloeiend uit het verhaal van de kunstroof. Deze werken worden nu geëxposeerd in de Mariakapel. Te zien zijn werken van kunstenaars uit Nederland, Amerika, China, Engeland en Oostenrijk. De expositie heet ‘A second exhibition (by other masters around the same subject, new date)’.